Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jeśli ktoś nie ma seryjnego Bluetooth z możliwością streamowania audio z telefonu/tableta, albo nie odpowiada mu jakość (fabryczne urządzenia korzystają z protokołu a2dp który stosuje stratną kompresję) polecam tego typu urządzenie

http://sklep.rms.pl/harman-kardon-bta-10-bta10-adapter-bluetooth

Zasilane jest z mini usb 0.5a, daje radę z ładowarki z wyjściem USB lub gdniazda USB w tunelu centralnym. Urządzenie nie ma żadnych przycisków - po odpaleniu wchodzi w tryb parowania. Parujemy telefon/tablet z urządzeniem jednorazowo - następnie za każdym razem parowanie jest automatyczne, i do tego szybkie - paruje się szybciej od Parrota. :) Trzyma sparowane urządzenia mimo utraty zasilania. Jakość dźwięku jest lepsza niż z kabla AUX wpiętego w gniazdo słuchawkowe telefonu/tableta - pomijamy wzmacniacz słuchawkowy i korzystamy z DACa h/k.

Za tę cenę imho rewelacja. Skonfigurowałem sobie start eventy w Xperia Z2 tak, że gdy wykrywa mi urządzenie, telefon wchodzi w car mode oraz z automatu odpala muzykę z defaultowego playera. :8)

Opublikowano

Co się dzieje w momencie połączenia przychodzącego?

Na zestaw głośnomówiący jest kierowana rozmowa czy pozostaje sparowany z tym urządzeniem?

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

W momencie połączenia przychodzącego elegancko pauzuje się muza, na głośniki leci sygnał połączenia przychodzącego, a po odebraniu samo połączenie. Po zakończeniu połączenia wraca muza.

To nie tyle kwestia samego urządzenia co profili urządzeń bluetooth w telefonie/tablecie. Ja mam w E90 pre-lci radio professional w ogóle fabrycznie bez BT, poprzedni właściciel dointegrował Parrot CK3100 do obsługi telefonu - działa bez zarzutu, integruje się z radiem (telephone active) jak i z kierownicą multifunkcyjną (odbieranie, zrzucanie połączeń, redial itd).

Zatem u mnie telefon paruje się z Parrotem na profilu Phone Audio, i z Harmanem na profilu Media streaming, urządzenia się uzupełniają i nie wchodzą sobie w drogę.

Opublikowano

Czyli można powiedzieć, że obsługuje dwa urządzenia jednocześnie?

Ja sobie poradziłem z tym problemem w inny sposób:)

Mam telefon wpięty w AUX i po wybraniu odpowiedniego numeru telefonu ( ponowienie połączenia słuchawką z kierownicy ) aplikacja na telefonie zmienia mi utwór na następny.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

O rety :twisted:

do zmiany utworów i ogólnie ogarniania Androida w czasie jazdy polecam aplikację Car Home Ultra (za darmo na google play). Multum możliwości konfiguracji i startu, u mnie np. wstaje razem z połaczeniem z Parrotem.

Anyway, mi chodziło o to, by pozbyć się kabla AUX - każdorazowe wpinanie/wypinanie go było ponad moje siły. :norty:

Teraz szukam jakiegoś ESTETYCZNEGO uchwytu z ładowaniem bezprzewodowym..