Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Jak podeszlibyście do zakupy takiego samochodu ?

Na co zwracać uwagę, jakie są najczęstsze bolączki tego modelu, czegoś się wystrzegać, czy wersje przedliftowe mają jakieś znane wady rozwiązane po lifcie, co/gdzie/jak sprawdzić przed zakupem ? Czy znacie jakieś oferty od zaufanych osób lub takie o których wiadomo, że lepiej unikać ?

Ogólnie jestem nowy w temacie BMW, także każda informacja będzie dla mnie cenna.

Opublikowano

dzieki za odpowiedź.

Tam też napisałem podobny temat, ale póki co niestety bez dużego odzewu.

W ogóle jak to jest z jednym i drugim forum. Celowo dzielicie się tematyką (tam 'M', tu 'nie M'). Czy oba fora działają zupełnie niezależnie i tak po prostu wyszło ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja, jak do tej pory, nie miałem żadnych problemów. :D

Największym problemem może być to, że auto będzie powypadkowe i poskładane z kilku innych. Dlatego chyba warto szukać takiego samochodu w Niemczech, czy innym zachodnim kraju, albo sprowadzić z USA. Auto już sprowadzone ze Stanów koniecznie trzeba sprawdzić przez CarFaxa.

W Stanach jest sporo aut z niewielkimi przebiegami. Mój ma 8 lat i 100 tys km, ale to nie wyjątek, to raczej norma.

http://www.autotrader.com/cars-for-sale/Used+Cars/cars+under+35000/BMW/M3/Atlanta+GA-30303?endYear=2011&firstRecord=0&listingType=used&listingTypes=used&makeCode1=BMW&maxPrice=35000&mmt=[bMW[M3[]][]]&modelCode1=M3&searchRadius=0&showcaseListingId=417660697&showcaseOwnerId=96633&startYear=2008&Log=0

www.Truck27.com www.Katolik.us Zapraszam
Opublikowano

wow, sam Hiob mi odpisał :) (Big fan!)

trochę szkoda, że dopiero teraz, bo niestety nic sensownego nie udało mi się znaleźć i ostatecznie kupiłem coś innego

co do przebiegu 100tyś po 8latach, to na polskie "standardy" to strasznie dużo, takie przebiegi na otomoto mają dużo starsze auta ;)

(oczywiście żartuje i piję do tego nagminnego kręcenia liczników w naszym smutnym kraju)

pozdrawiam i powodzenia!