Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Kupilem do swojej 335i modul jb4.Z racji tego ze moj angielski jest dosc slaby uzywam tylko mapy 1.Czy jest ktos na forum ktory ogarnia i jest w stanie wytlumaczyc dzialanie wszystkich map.Gdzies czytalem ze mozna sobie ustawic doladowanie na poszczegolnych biegach.Co za tym idzie mozna nie tylko zwiekszyc moc ale rowniez ograniczyc i zmniejszyc spalanie.Np jak dziewczyna bierze moje auto :P
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mapa 8 wylacza sprezarki.Wystarczy mi ten patent :)

Ogarnia ktos jb4?Jest duzo wiecej obcji i ustawienia.

Opublikowano

Mam nadzieje ze pomoże:

Mapy łatwo przetłumaczyć - 5 chyba najczęściej wybierana...

1.1 Czytaj błędy

1.2 Usuń błędy (działa tylko po odczytaniu kodów błędów)

1.3

1.4

1.5 ?

1.6 Usuwa błędy poduszek AIRBAG

1.7 Resetuje adaptacje sond lambda, pedału gazu oraz oktanów(?) do użytku diagnostyki zaawansowanej

2.0 Wyłącza funkcje na wskaźniku paliwa

2.1 Doładowanie na wskaźniku paliwa: min=0psi, połowa=10psi, max=20psi

2.2

2.3 Temperatura powietrza dolotowego na wskaźniku paliwa: min= 60F, połowa=120F, max=180F

2.4

2.5

2.6 Temperatura wody na wskaźniku paliwa: min-max= 160-340F

2.7 Wskaźnik mieszanki powietrzno-paliwowej na wskaźniku paliwa: min-max= 10:1-20:1

3.0-7 ?

4.1 Dane funkcje ustawione na wskaźnikach(paliwa,oleju) uruchamiają się po wciśnięciu pedału gazu na 50%. (Włączenie/wyłączenie)

4.2

4.3

4.4 Wyłącza wymuszenie otwarcie klapki wydechu

4.5 Wymusza otwarcie klapki wydechu cały czas

4.6 –

4.7 Wlącza/wyłącza transportmode(?)

5.1 konfiguruje zegary dla 135i

5.2 konfiguruje zegary dla 335i/535i

5.3 konfiguruje zegary dla 335i/535i (Wartości metryczne)

5.4 konfiguruje zegary dla 135i (wartości metryczne)

5.5 konfiguruje zegary dla 1M (wartości metryczne)

5.6 konfiguruje zegary dla 1M

5.7 ?

6.1 Włącza funkcje „maksymalnego chłodzenia” (poprawia chłodzenie silnika)

6.2 Wyłącza funkcje „maksymalnego chłodzenia”

6.3 Ostrzeżenie o temperaturze oleju – mrugnięcie światłami awaryjnymi, kiedy temperatura oleju przekroczy 160F

6.4 Włącza/wyłącza funkcje automatycznego wyłączenia całkowitego kontroli trakcja przez jedno naciśniecie przycisku przy uruchamianiu silnika

6.5 ?

6.6 ?

6.7 ?

7.0 Wyłącza funkcje na wskaźniku oleju

7.1 Doładowanie na wskaźniku oleju: min=0psi, połowa=10psi, max=20psi

7.2 Timing? Na wskaźniku oleju

7.3 Temperatura powietrza dolotowego na wskaźniku oleju: min= 60F, połowa=120F, max=180F

7.4

7.5

7.6 Temperatura wody na wskaźniku oleju

7.7 Wskaźnik mieszanki powietrzno-paliwowej na wskaźniku oleju: min-max= 10:1-20:1

13.0-8 Ograniczenie doładowania na 1 biegu w celu uzyskania trakcji. Wartość jest podwojona o 2. Np. 4000obrotów to 8psi.

14.0-8 Ograniczenie doładowania na 2 biegu w celu uzyskania trakcji. W funkcji nr 13 oraz 14 wartość 0 wyłącza funkcje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem bardzo wdzieczny za pomoc :) Jednak ktos ogarnia ten temat.

Mam juz wydech zrobiony i od razu blad mi wyskoczyl.Ide zaraz zobacze czy uda mi sie wykasowac.Jeszcze mam w planach w planach zmienic intercooler wraz z orurowaniem.

Opublikowano

Bląd wykasowany.Fajna zabawka to JB4 :)

Tak sobie mysle zeby jeszcze przerobic turbo na hubryde.Ciekawe czy mapa 5 dostosuje sie sama