Skocz do zawartości

BMW e46 2.0D Kontrolka Poduszki Powietrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Panowie nie dawno zakupiłem BMW E46 2.0 D 2002r po lifcie

ogólnie jest wszystko super ale mam z nią 3 problemy

-Zapala sie na kilka sekund kontrolka oleju na pomarańczowo - a stan oleju oczywiście jest ok patrząc po Bagnecie i oil serwis jest za jakies 7k

-Sa głuche stuki dochodzące z tyłu samochodu w momencie przerzucania biegów z 1na2 słychać to najgłosniej

i problem 3 - zapaliła mi się dzisiaj kontrolka poduszek powietrznych, poczytałem juz troche o jakichś matach taśmach itp itd, no i o jakimś emulatorze ?

zaraz poleciałem do Beci pod siedzenie zerknąć jak tam to wszystko wygląda i mianowicie pod siedzeniem pasażera jest właśnie wpięty taki jakby "czunik" na którym pisze emulator , a pod siedzeniem kierowcy nie ma tego czujnika , czy jest możliwość ze to tylko emulator sie spalił czy jakoś tak ? i wystaczyło by go wymienić i skasować błąd ?

pozdrawiam i licze na pomoc jestem nowym zielonym użytkownikiem BMW

a i czy jest może jakiś życzliwy forumowicz z okolic Katowic u którego można by podpiąć kompa i po sprawdzać co i jak ?

ps, gdzieś wyczytałem że zapalona kontrolka poduszki może być przez wystrzelone napinacze, ale posprawdzałem je z kolega i maja po 2,2 om czyli tyle ile ktoś pisał że mają jeśli sa sprawne nie wystrzelone , to teoretycznie napinacze odpadają / zostaję mata i emulator - który też rozebralismy kolega wymienił diode poskładali my do kupy, a lampka nadal się świeci, co dalej ? może to wadliwa ta puszka do której wtyka sie emulator ?? czy może błąd zniknie po resecie kompa??, ale gdzieś czytałem że jak sie emulator maty wepnie , to kontrolka ponoć sama gaśnie , jak to w końcu jest ?

pomoże ktoś ? bo strasznie tu drętwo :(

Edytowane przez Borys1991
Opublikowano
Czujnik oleju do kosza. Jeśli masz oryginał to może uda Ci się znaleźć kogoś kto będzie w stanie go naprawić. Jeśli nie to szukaj używki, lub szukaj kasę na nowy. O zamiennikach zapomnij, jak w ogóle zaczną działać to za chwilę padną.