Skocz do zawartości

Porada dotycząca wymiany alternatora / regulatora 530i 231ps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś miałem mały problem z moim autem. Mianowicie odpaliłem je rano i odpalił ale tak jakby ciężko... pokręciłem się trochę przy aucie wchodzę żeby odjechać a tam na wyświetlaczu ABS fault. Wyłączyłem więc silnik i chciałem go odpalić ponownie ale już nie dało rady, ksenony migają, wszystko gaśnie no i masa błędów transmision fault, abs fault itd. Wiem od poprzedniego właściciela że alternator jest do wymiany bo ma ładowanie ponoć na poziomie 13,6 - 13,8. Znalazłem na forum że problemem może być również regulator. I stąd moje pierwsze pytanie czy alternator i regulator to jeden zespół w obudowie czy regulator jest poza alternatorem? no i kolejne pytanie czy wymiana alternatora jest prosta czy coś mnie zaskoczy po drodze? z tego co patrzyłem to miejsca jest nawet nawet ale nie jestem pewien czy nie będzie trzeba ściągać zderzaka... wymieniał może ktoś z was sam alternator?

Edytowane przez mario13021

Opublikowano

Zmień temat bo zostanie zamknięty.

Regulator to wymienna cześć alternatora i da się ją wymienić na aucie. W Twoim przypadku jednak obstawiam alternator, awaria regulatora zazwyczaj objawia się skokami napięcia nawet do 20V.

Opublikowano
Może wystarczy wymienić szczorki. Daj do regeneracji alternator chyba, że chcesz wydać ponad 1000zł za nowy.
Opublikowano
Regulator napięcia alternatora na 100 procent do wymiany,jest to wymienna częścią,wypinasz stary i wpinasz nowy,nawet alternatora nie musisz demontować.

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

Opublikowano
  • Autor
A jak wyglada ten regulator? Gdzie go szukac na alternatorze?
Opublikowano
  • Autor
Mysle nad wymiana calego alternatora na regenerowany. Regenerowany alternator powinien chyba byc wyposazony w sprawny regulator prawda? Jako komplet?