Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. jak w temacie. pojawil mi sie "mały" problem. jestem kompletnie zielony i chce zasięgnąc rady. jak w temacie bierze olej. bardzo duzo oleju ! wymienilem olej i zrobilem trase 400 km i za pare dni trase 700 km. nie zgadniecie ile wzieła.. 6 litrow oleju... jak to mozliwe? mam malutki wyciek ale przez to napewno tyle by nie poszło. ktos cos?
Opublikowano
Sprawdź kompresje :mrgreen:

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Pierścienie, uszczelniacze zaworowe...generalnie ciężko stwierdzić na odległość. Jak kompresja jest ok to raczej uszczelniacze. Inna kwestia to na jakim jeździsz oleju i skąd faktycznie Ci się leje o czym wspominałes

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
do tej pory lalem mobila 10w40 a teraz wlalem motula tez 10w40. wyciek jest spod uszczelki miski olejowe. i generalnie olej tez zbiera mi sie w kolektorze ssącym i co za tym idzie przepustnicy węzu przeplywomierza i do do przeplywomierza tez dochodzi. i jeszcze bardzo dziwny nagar jest na swiecach a swiece tydzien temu wymieniane
Opublikowano
no to raczej pierścienie, sprawdź kompresje

(OO=[][]=OO)