Skocz do zawartości

e70 3.0si n52n wymiana uszczelek vanosa + film

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niestety nie ma poprawy:( moze jest minimalna poprawa na cieplym silniku ale na zimnym dalej to samo, chyba trzeba je wymienic ale dalej mi troche nie pasuje te napiecie na elektrozaworze, na goracym jest -10,4v i praktycznie nie ma falowania na zimnym jest 6,8v i po malu rosnie a kiedy podlacze na krutko 12v to jest super lub jak calkowicie odlacze
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
wymieniłem elektrozawory vanosa na nowe prosto z serwisu, niestety dalej bez zmian, jakieś propozycje? chyba teraz kolej na zespół regulacyjny wałków?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tak czylalem juz te artykuly kilka dni temu bo mecze sie juz sporo czasu z tym falowaniem, a masz moze namiar na te forum co opisuja odobne dolegliwosci co u mnie? Te elektrozawory przeczyscilem przedmuchalem i pomiezylem miernikiem czy nie maja gdzies przebicia i wszystko ok malo tego zamienilem je miejscami i nez zmian aczkolwiek nie mam pewnosci czy tak wlasnie maja dzialac te tloczki w elektrozaworze, najlepiej jakbym mial porownal ze sprawnym . A co z tym zestawem regulacyjnym na walek rozrzadu? I z tym napieciem na wtyczce do elektro zaworu tam nie wystepuje wogole napiecie 12v tylko okolo 9v i to wtyczka odlaczona czy podpieta i tak wystepuje to napiecie . Ale przy zaplonie kest okolo 7v
:D :D :D :D :D