Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam troszeczkę dziwnie sformułowałem tytuł ale sprawa jest dziwna:

Podczas jazdy zapaliła mi się na wyświetlaczu żółta lampka (silnik krokowy, czek różnie to nazywają) dojechałem do najbliższego MECHANIKA gdzie po wejściu na komputer pokładowy w zakładkę check nic się nie pokazało…dopiero jak się wyłączyło auto pokazał się komunikat dotyczący skrzyni biegów mianowicie pisało coś o N- neutralny…ale nic więcej nie wiem…fachowiec podłączył komputer i wyszedł błąd z TERMOSTATU I SYSTEMU AWARYJNEGO POWIETRZA DO SILNIKA ORAZ ZE SKRZYNI… SKASOWAŁ I PROBLEM JUŻ NIE WRÓCIŁ ZROBIŁEM OK 100KM dodam tylko że podczas tej awarii wydobywał się nie przyjemny stukot z pod maski…NIGDY GO NIE BYŁO… po skasowaniu automatycznie ustał!!!!

Maił ktoś coś podobnego??

Czy może to być przyczyna że wczoraj miałem wymieniany element zawieszenia potem zbieżności i na koniec myto mi silnik…może coś zalaano!!!!!!

Nie chcę tego lekceważyć sporo jeżdżę i chce tego uniknąć macie jakieś pomysły????

Bmw e65 2002 rok 4,4 benzyna

Opublikowano
Powoli. Teraz auto jedzie dobrze czy nadal Ci coś stuka itd.? Z Karchera pod ciśnieniem myli Ci ten silnik?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Więc jeszcze raz na spokojnie – wczoraj po skasowaniu błędu jak ręką odjął nic się nie dzieje …pytanie dotyczy co mogło być tego przyczyną ?? czy to nieszczęsne mycie silnika !! i czy mogę podjąć jakieś środki zapobiegawcze bo nie ukrywam trochę strachu się wczoraj najadłem…i sam nie wiem co mam teraz robić