Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,po odpaleniu silnik pracuje nierówno,ale tylko przez chwilę i to obojętnie czy jest ciepły czy zimny tak jak by go zalewało.Ponadto praca silnika jest głośna(tak jakby taka ,,twarda'').Błędów na impie nie ma wcale, wszystkie parametry w normie.Dodam,że silnik jest po remoncie.A dodam jeszcze tylko że spalanie wychodzi gdzieś koło 15-16litrów.Sonda orginalna nowa,przepływka sprawna.Czy ktoś mógłby mnie jakoś nakierować co posprawdzać i jak.Czy czujniki wału i wałka idzie jakoś sprawdzić?Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Opublikowano
Zrób analizę spalin jak sonda ok to może wtryskiwacze do bani,sprawdź szczelność dolotu i drożność wydechu ,katalizatora .Spalanie cuś za duże jest
Opublikowano
Przepływka mierzona w porządku,dolot szczelny,wydech nowy.Rozrząd ustawiony dobrze.W sobotę pobawię się z czujnikami.Mam pytanie jak można sprawdzić czujnik temperatury i wałka rozrządu?
Opublikowano
No i jest nowy objaw.Dziś rano jak odpalałem auto zaczęło chodzić jakby na dwa gary,trwało to może 3sekundy potem już normalnie.Ma ktoś jakiś pomysł,bo ja wymiękam.