Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

mam problem - jakaś mysz czy inne cholerstwo znalazło się gdzieś głęboko - okolice parownika / nagrzewnicy. Czy ktoś posiada jakiś schemat kanałów i powiązań pomiędzy tymi elementami. Co tam należy zdemontować żeby się do tego dostać? Zastanawiam się ile przy tym jest faktycznie roboty bo zostawiłem samochód poza aso a mimo to chcą mnie skasować jak za zboże.

pozdro

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Piękna :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Troche krotki kabel, Chyba Bluetooth... No i za waska jak na moja niedzwiedzia lape. Nie dziekuje, nie kupie. Powodzenia z szukaniem nabywcy! :P

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

przygód ciąg dalszy:

Zaczęło ubywać płynu chłodniczego kilka dni temu. Zrobiłem dolewkę. Po 2 dniach kolejną. Wczoraj pojechałem do Bydgoszczy i zrobiłem jeszcze dolewkę wyjeżdżając z wwy. Przed samą Bydgoszczą musiałem znowu dolewać. Koniec końców wylądowałem w Bydgoszczy w Dynamic Motors. Diagnoza - nagrzewnica do wymiany. 4500 wszystko razem :duh: Ale stwierdziłem że to pi*** i nie bawię się w ściąganie samochodu do wwy. Mam nadzieję, że to zrobią i będę miał spokój na jakiś czas. Boże mój czemuś mnie opuścił :roll: :wink:

Pytanie 1. Czy ktoś korzystał z ww firmy?

Pytanie 2. Czy faktycznie nie ma do tej nagrzewnicy dostępu od spodu? Trzeba całe wnętrze wypieprzać?

ps. wziąłem zastępczą 520d. Przejechałem 100m i zaczęło coś turkotać. Najpewniej wtrysk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ps. 2. wymieniłem ją na serię 1 F20. W połowie A1 (odc Toruń - A2) zaświęła się kontrolka oleju i musiałem robić dolewkę (auto 20000 km). BMW? :mad2:

Opublikowano

Może podczas wydobywania tej myszki uszkodzili/nie dokręcili węża przy tej nagrzewnicy, tak z siebie wzięła się i zepsuła? :roll:

Nie masz już gwarancji?

Chyba już się wyleczyłeś na dobre z BMW :evil:

Opublikowano

Troche tak ale jazda ta F20 troche przywrocila wiare w ta marke. Tylko 130km ale calkiem zwawe jak na te moc, do tego reczna skrzynia, naped na tyl, dsc off i jest samochod w starym stylu, ktory bardzo fajnie sie prowadzi. Takie 135/235i to musi byc szatan. Sorry za offtop:)

A wracajac do tematu, byc moze jest tak jak mowisz. Niestety zabule a jak bylo naprawde to sie juz nie dowiem