Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniałem tylne tarcze ostatnio i przy okazji zauważyłem że jedna sprężyna tylnego amortyzatora pod koniec zwoju jest pęknięta.

Auto stoi prosto, jazda nie wskazywała nic na uszkodzenie tego elementu.

Pytanie, czy sprężyna od 330d różni się czymś od 330xd? Na realoem nie ma numeru produktu, a schematy są identyczne dla obu modeli.

Mam sprężyny od 330d stąd moje pytanie.

Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
Opublikowano

W doborze sprężyn jest sporo opcji i raczej Ci nie spasują dlatego pisze

Na realoem nie ma numeru produktu
ale jest dopisek : Wybór odpowiednich sprężyn zależy od opcji zainstalowanych w Twoim pojeździe. Zapytaj swojego lokalnego dealera o szczegóły.

Jak na twoich sprężynach co masz w zapasie masz jakieś numery albo dokładnie do jakiego modelu i z jakimi opcjami pyły przeznaczone to możesz je porównać.

W warsztacie jak by im zostały jakieś lewe sprężyny to by Ci je założyli i powiedzieli że tak ma być.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na sprężynie nie znalazłem żadnych numerów, jest za to oznaczonad dwa białe paski.

Jak dobrać teraz odpowiednią sprężynę, jak ją wyszukać..

Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...