Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
niedawno kupiłem alufelgi, jak mi je zakładali w warsztacie to stwierdzili, że przednie koła mają za duży luz (chwytając przednie koło w ręce można nim było poruszać w tył i przód kilka mm) jeszcze tego samego dnia pojechałem na stację diagnostyczną na"szarpaki" i wykryto luz na tulejach wachacza. kupiłem oryginalne tuleje założył mi je mechanik i...koła mają podobny luz. Dodam że wymienił na pewno bo pokazał mi te stare i auto prowadzi się wyraźnie sztywniej. Macie jakies pomysły?? a może tak powinno być|?
Opublikowano
Przednie koła w E36 maja się ruszać w kierunku przód - tył, gdyż taka jest konstrukcja tulei, aby tłumić uderzenia kół. Więc nie masz się co martwić. Wymiana na nowe polepszyła właściwości jezdne, bo stare musiały już być wypracowane.
Opublikowano
dzięki będe spał spokojniej i nie bał się że koła odpadną przy szybszej jeździe (btw - moją żona też mówiła , że ten typ tak pewnie ma... :lol: