Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie chciałbym przywitać wszystkich fanów BMW ;)

W końcu spełnilem swoje marzenie o e32, niestety nie wszystko poszło pomyślnie. Autko mam od 2 dni .

Posiada gaz-sekwencje, wiem ze poprzedni właściciel chuchal i dmuchał na nią. Poinformował mnie ze kable do świec są do wymiany i gdy wracałem od niego po około 15 km zmieniłem z gazu na benzynę i zaczęło coś charakterystyczne stukać przy oddawaniu gazu (w silniku). Poprzedni właściciel mówił ze czasami kable nie stykają i jeden cylinder nie chodzi i ze poruszać nimi i wszystko bedzie ok. Niestety to nic nie dało. Wyczyszczenie świec rownież. Byłem u mechanika i powiedział ze to zawór jest rozwalony i ciśnienie idzie nie w ta stronę i uderza w kolektor. Dodam ze przy wyższych obrotach 6 gar wkręca sie normalnie i ma moc autko. Proszę pomóżcie bo mam wrażenie ze mechanik więcej zagaduje niż wie i mówi o planowaniu głowicy i uszczelnianiu wszystkich zaworów i koszt około 1000 zł.

Dodam ze mam druga dokładnie taka sama na części wiec wszystko mam na miejscu.

Proszę o pomoc pozdrawiam

Opublikowano
Widocznie ktoś ci sprzedał rozwalonego szrota, podszykowanego aby przez chwilę jako tako działał. Namawiam cię na sprzedanie tego samochodu nim koszty naprawy nie przewyższą wartości samochodu.