Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W lutym/marcu planuję zakup BMW e90/2010 .

Powoli rozglądam się za 3l. benzyną (325/328/330) (może z turbiną) zalezy od ceny.

Przeglądam już powoli oferty i widzę, że sporo tego typu samochodów sprowadzanych jest z USA z wyjątkowo niskimi przebiegami. Często też są w wersji xDrive.

Moje podstawowe pytanie czy warto brać pod uwagę takie oferty? Jeśli tak, to na co zwracać szczególną uwagę? Czy z xDrive są jakieś większe problemy?

Dla przykładu dwie oferty z USA:

...i jedna z Polski:

Będę wdzięczny za Wasze opinie.

Pozdrawiam,

Grzegorz

Opublikowano

Jeśli szukasz auta, które nie miało poważnej kolizji/wypadku, to na ogłoszenia odnośnie aut z USA za niską cenę bez podanego VIN nie ma co wg. mnie nawet patrzeć. Jeśli jest VIN, to poproś w temacie obok o sprawdzenie (na 95+% będzie po dzwonie). Zresztą warto poczytać ten temat by zobaczyć w jakim stanie sprowadzane są używane auta z tego kraju.

W tych ogłoszeniach nie podano "bezwypadkowe". Wyjątkowo niskie przebiegi, niskie ceny, z czegoś to wynika.

Trzecie auto też jest pewnie z USA. A na pewno są błędy (może celowe) w ogłoszeniu. 328 to wersja na USA (o ile wiem nie była sprzedawana w Europie), ma zdaje się ok 230 KM. Licznik albo zmieniony, albo to 330 i ktoś źle napisał (obstawiam to pierwsze..).

Opublikowano

Jak najbardziej warto brać pod uwagę każą oferte. Wystarczy wziąć vin od sprzedającego, sprawdzić jak samochód wyglądał po kolizji i ocenić czy to nam przeszkadza czy nie. Jeżeli konstrukcja nośna nie była naruszona to samochód niczym nie różni się od bezwypadkowego. Niestety częściej auta są prostowane. Takie auto z niemiec też musi być walone, bo inaczej akcyza zje zarobek i nici z dobrego handlu. Samochody za kilkadziesiąt tysięcy niebite lub nie kręcone się nie opłacają. Nie ważne skąd ktoś je sprowadził. Polak patrzy na cenę,

stan samochodu to drugorzędna sprawa.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.