Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam m maju kupiłem E60 523i po tygodniu gdy stałem na myjnie akumulator mi padł.Po oddaniu auto do mechanika okazało sie sie po jakimś czasie że była wymieniana uszczelka pod pokrywą zaworów i jakiś łeb nie przykrecił przewodu i nie było masy.Zanim mechanik to znalazł mineło troche czasu i auto był pare razy chwile ładowane,pare razy go kreciłem i dostawał po dupie.Pozatym okazało sie ze jak rok temu został sprowadzony z Niemiec i poprzedni własciel zmienił aku to go nie adpotował i rok czasu był bez adaptacji.Mój mechanik go adoptował i przykrecił przewód i tak od czerwca do wczoraj było ok.Auto nie jezdziło teraz 3 dni wszedłem do auta odpaliłem podjechałem ok 1km na myjnie umyłem odpaliłem i wyskoczył bład BATERRY CHARED LOW.Postanowiłem pojechać do dużego sklepu z Akumulatorami i tam mi go zmierzyli wyszło cos 7,67 facet co handuluje w sklepie Aku powiedziałe ze aku złom ze powinno być ok 10 mówił prawde czy ściema zebym kupił u niego aku?

Dodam ze założy jest akumulator Centra 100ah.

Myślicie ze to akumulator do wymiany czy mogą być inne opcje??Niechciałbym wymienic aku za 500zł a pozniej okazało by sie ze to nie to,Planuje wymiane na Varte Silver 100ah.

Z góry dzieki za podpowiedzi....

Opublikowano

Czytałem sporo na ten temat na forum,ale osób pisało ze może być walnieta klema minusowa ,ale raczej wydaje mi sie ze to aku.

Regulator napiecia raczej też nie bo ponoc jak walniety regulator to wyskakuje pełno błedów typu poduszki itd.....

Tu akumulator wymieniał poprzedni własciciel rok temu,ale tak jak pisałem poscie aku był bez adaptacji i dostał troche po dupie przez brak masy.Narazie wyskoczył mi raz te bład dziś poszłem odpalić po nocy i odpalił normalnie jak wyskoczy jeszcze raz to kupuje nowy akumulator.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.