Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kupiłem 318 ti po swapiku na 328, całość wygląda fajnie i jest dobrze zrobiona. Problem jest asc pali mi się kontrolka i nie moża aktywować systemu, od razu mówię ze nie bylem nigdzie na diagnostyce. Liczę na jakaś podpowiedz może bym coś podłubał w domu.. Kupujący mi przekazał informacje ze trzeba wymienić pompę hamulcowa od 2,8 bo ma więcej pinów i po problemie i nawet dał mi owa pompę, ale po sprawdzeniu numerów okazało się ze to ta sama pompa. Instalacja asc wiem, że się rożni w zwykłym e36 i compakcie.. ale nie wiem ugryźć temat. Wtyczka od sterowania przepustnicy oczywiście wisi... Idzie zima i troszkę się obawiam, miałem kiedyś e36 318i sedan to była masakra zima hehe a znów e39 520 z asc była bajeczka :)
Opublikowano

Najprościej byłoby zacząć od podpięcia od kompa

Wtyczka od przepustnicy napewno nie może wisieć! To jeden z elementów ASC więc bez tego nie będzie działać

Rozumiem że ABS działa ?

ASC w tym modelu to dziadostwo, ja tam wolę jeździć bez.

Nie zgodzę się, lepiej mieć i czasami wyłączać niż nie mieć

Opublikowano

nie sądze. ASC przydusza przepustnice, jak z tego zrezygnujesz to po co Ci ASC?

Czemu po prostu nie podepniesz tej wtyczki ?