Skocz do zawartości

E30 320i Dusi sie po dodaniu gazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich :D

Problem jak w temacie, E30 320i 90r. z LPG. Po szybkim dodaniu gazu silnik dławi się przez chwilę a potem normalnie auto rusza. Problem występuje na benzynie oraz LPG. Nie wiem czy ma to jakiś związek z dławieniem się silnika ale mam też problem z obrotami. Falują choć nie zawsze, samochód na biegu jałowym potrafi trzymać 1500 obrotów. Jest też problem z odpalaniem zarówno na ciepłym jak i zimnym silniku. Wypisałem chyba wszystko co jest nie tak, żeby choć trochę ułatwić sprawę.

Proszę o jakieś rady co sprawdzić lub ewentualnie wymienić. Pozdrawiam !

Opublikowano
Nieszczelności brak, przepływka oraz krokowy były podmieniane i też nic z tego. Nowe przewody, kopułka i palec... Musi to być coś innego.
Opublikowano
Możesz napisać lub podesłać jakiś link gdzie jest czujnik położenia wału i jak go ewentualnie wyjąć ? Co do błędów, byłem i kilku "speców" stwierdzili że nie mają programów i i tak podłączenie pod kompa nic nie wykaże. W okolicy nie znam niestety kogoś konkretnego kto sprawdził by błędy. Pozdro !
Opublikowano

Czujnik wału jest w pobliżu koła pasowego wału z przodu silnika na dole, a do wtyczki idź po kablu do góry. Czasami pomaga zwykłe wyczyszczenie go.

Pzdr