Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Chciałbym do swojej jedynki dołożyć tempomat, multifunkcyjną kierownice oraz ksenony zamiast zwykłych lamp. Jest to wykonalne? Czy ktoś dokładał którąś z tych rzeczy? Lub ktoś potrafi to zrobić? Prosiłbym o pomoc i podpowiedzi, czy da się i za ile :) Chcialbym wymienić też wnętrze na skóre ale to już chyba nie będzie problemem, tylko znaleźć ładne wnętrze :P
Opublikowano

Kierwonica multifunkcyjna to kwestia zakupu jaką tam sobie wybierzesz, założenia i kodowanie. Bez wiekszych problemów.

Tempomat - założenie i kodowanie, również bez większych problemów.

Jednak przy światłach masz dwie opcje:

"Potrzebujesz w zależności od konwersji jaką chcesz wykonać :

1. Same światła

a. Kompletne lampy poliftowe ksenonowe wraz z przetwornicami

b. Przerobienie wiązki elektrycznej

c. Programowanie i kodowanie modułu świateł

2. Kompletna instalacja

a+b+c+

d. Czujniki poziomowania lamp

e. kompletna wiązka doposażeniowa

f. Czujnik nasłonecznienia ( jeżeli nie masz)

g. Moduł świateł FRM3 XE

Różnica w cenie to około 100% ;) "

Opublikowano
oo Dzięki za informacje :) Tylko ja sam sobie tempomatu czy kierownicy bym nie założył, bo nie mam o tym pojęcia, wolałbym to komuś zlecić :) Mógłbyś podać przybliżone koszty założenia tempomatu i kierownicy oraz całość wraz z montażem za lampy? czy światła z podpunktów a,b,c przejdą normalnie przegląd? :)
Opublikowano

Dobra, temat świateł zostawmy w pierwszej kolejności chciałbym się zająć tempomatem i kierownicą, buszowałem po forum jest troche tematów ale nic z nich nie wynika :D

Znalazłem taki przełącznik, czy nadaje się on pod multifunkcje?

http://allegro.pl/manetki-tempomat-bmw-e90-e91-e87-e88-e70-e71-i4659060439.html

i taką kierownicę

http://allegro.pl/show_item.php?item=4662950619&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Koszt poduchy to jakieś 500zł bo od mojej pasować nie będzie :I