Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu slysze dziwne brzeczenie jak gdyby plastiku ktory wpadl w wibracje od silnika

Dodam ze na biegu jalowym nic nie slychac

Brzeczenie sluchac z przodu kokpitu w miejscu gdzie styka sie z szyba-jest to tak uciazliwe jakby niewiadomo co tam sie dzialo

Zaznacze ze kokpit nie styka sie z szyba i nic tam nie ma co by wpadalo w wibracje-sprawdzilem to

Najgorzej jest gdy silnik jest zimny i ruszamy kolejno 1,2,3....... wtedy im bardziej pedal gazu idzie w podloge tym glosniejsze brzeczenie :shock:

Przy dochamowywaniu ostrym (na biegu jalowym) brzeczenie slychac im bardziej hamulec w podloge idzie

Zaraz ktos powie ze to silnik sie przemieszcza i gdzies przenosi wibracje na plastik.......

Tylko dlaczego slychac jak na dloni ze to spod kokpitu wydobywa sie dzwiek blisko szyby

Nie mam pojecia co to i jak sie tego pozbyc :mad2:

Opublikowano
Kolego miałem podobnie sprawdź czy masz dobrze zamontowaną osłonę silnika te górną ma ona 3 "bolce" i może któryś nie trafił w swój otwór. U mnie to było przyczyną błahostka ale irytująca.
Opublikowano

Nie dalbym nigdy wiary ze pokrywa silnika potrafi tak wpasc w wibracje

Dalbym sobie reke uciac ze to spod deski :mrgreen:

No coz-czasem proste rzeczy...........................

Problem rozwiazany