Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W związku ze zbliżającą się porą wymiany kół na zimowe chciałbym zabrać się za wypolerowanie alu na lato :)

Jakie materiały polecacie? Polerka maszynowa czy ręczna? Na koniec bawełna? wełna? filc?

Felgi jakie posiadam: model 243 od E60

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie szukam kogoś kto powie,napisze mi jakie materiały użyć do tych felg.

Chodzi o to że chcę dokładnie wypolerować całą felgę ale najpierw muszę wiedzieć co i gdzie zakupić.

Poszukuję na pewno filc na wiertarkę.

Do usunięcia lakieru powiedzmy że wiem co użyć (Scansol) tylko czy 1,2 kg wystarczy na felgi 17?

Opublikowano
Ja do takich rzeczy też używam past polerskich , sam robiłem od E30 wąska lampa chromowane zderzaki , nerki , teraz pokrywy sprawdzałem czy da rade pastą , serio dobra pasta to dobry efekt , a jak masz wżery to potrzebny bedzie papier ścierny ja robilem pokrywe rozrządu 400-600-800-1200-1800-2500-polerka pastą I potem II . Co prawda filcem się do tej pory nie bawiłem bo wszystko szło ręcznie : ) jakieś wyjście z pewnością jest ręczne ale lepiej by było jak byś podesłał zdjonka bo też trudno mowić o czym czego się nie widzi :) Pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
oddaj do polerowania wibracyjnego, najlepsza polerka, samemu możesz narobić kłopotu
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55