Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bmkowiczów

Jestem właścicielem E 34 530i V8 i chciałbym przedstawić problem ,który pojawił się w miim bmw od jakiegoś czasu. Sprawa dotyczy ciężko pracującego pedału sprzęgła. Po uruchomieniu silnika pedał sprzęgła wciska się normalnie / bez dużego oporu /, po przejechaniu jednak kilku km zaczyna pracować ciężko. Pedał stawia duży opór podczas wciskania i także z oporem wraca. Moje przypuszczenie to uszkodzenie pompy sprzęgło. Nie jestem jednak do końca pewny tej diagnozy. Może ktoś to potwierdzi lub wyprowadzi mnie z błędu. Dodam jeszcze że bmka rusza łagodnie i biegi wchodzą

zarek :naughty:

Opublikowano
Jeśli biegi wchodzą idealnie i nic nie zgrzyta to może rzeczywiście byc wina pompy albo cos z linka nie tak.
Opublikowano
ale tam chyba nie ma linki .... jest hydraulika
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

1.Sprawdź poziom płynu hamulcowego jak kolega napisał wcześniej.

2.Masz najprawdopodobniej uszkodzony wysprzeglik sprzegla przy skrzyni biegów.Nawet jeśli nie masz na nim wycieków to nie znaczy ze jest on 100% sprawny.