Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW X5 e 53 4.4 2001r

Witam ,może temat całkowicie przerobiony ,ale zapytam jeszcze raz.

Nie działają mi głośniki jak włączam radio.Nawigacja działa- głośniki i objaśnienia.

Czytałem ,że to wzmacniacz ,i trzeba naprawić .Chciałem zapytać czy nie ma tam jakiegoś bezpiecznika?

Pytam,bo mam butlę w kole więc nie jest to aż takie proste,na szczęście przewody faro więc daje się i akumulator wyjąć.

Podpowiedzcie, lub link jakiś lub zamknijcie temat jeśli na 99% wiadomo ,że trzeba naprawić wzmacniacz.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Problem lezy w tunerze radiowym,ale kolego do pewnosci sprawdz bezpiecznik ktory znajduje sie w tunerze pod kolem zapasowym.

To bolaczka BMW padajace koncowki mocy tunera.

Opublikowano

...dobrze, dziękuję za podpowiedź, jutro ....cholewa, wczoraj tankowałem do pełna gaz..... ale może jakoś mi się uda.

pozdro.

Opublikowano
Czekam na rezultaty bo mam podobny problem, tylko że mi "znika" lewa strona i dzieje się to tylko na radiu i płytce w odtwarzaczu, jak przełączę na zmieniarkę jest wszystko ok.
Opublikowano
Tuner wymontowany zawieziony do elektronika ,,,Dobry Ton ,, Zobaczymy co wyjdzie -wiadomość ok środy....
Opublikowano

Tuner wymontowany zawieziony do elektronika ,,,Dobry Ton ,, Zobaczymy co wyjdzie -wiadomość ok środy....

Dalej nic , tuner prześwietlony ,sprawdzony i nie ma w nim usterki tak twierdzą elektronicy, bo był u dwóch.

może jakieś podpowiedz???

Opublikowano

Witam jeszcze raz.

Przypomnę jeszcze raz objawy:, Głośniki na nawigacji i telefonu działały ,na radiu nie .

Tuner radiowy naprawiony. Była spalona końcówka mocy .

Naprawa 200 zł i po temacie wszystko działa jak należy.

W Lublinie naprawi firma : MAGIC GSM ul Świętoduska 20

Naprawa na drugi dzień.

Polecam

Uważam temat za zamknięty.