Skocz do zawartości

KLAPA BAGAŻNIKA E65 OTWIERA SIĘ NA KILKA MM I ODRAZU ZAMYKA.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam miałem również problem z otwieraniem klapy,otwierała się i zamykała bardzo wolno powodem był za niski stan oleju a że nie można było w polsce dostać to wymieniłem na hydrauliczny olej syntetyczny (który działa lepiej w niskich temp. niż mineralny) olej ten jest wykorzystywany w układzie kierowniczym w cytrynach jest on w zielonej butelce.Wymieniłem cały stary olej na właśnie ten i jestem bardzo zadowolony klapa działa jak nigdy przedtem.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Odświeżę temat. Mam podobny problem, klapa się odemknię i zaraz znów ją wciągnie, wystarczy delikatnie paluszkiem i elegancko idzie do góry. Obstawiam, ze fedry są dobre gdyż kiedyś miałem z nimi problem i wiem jak to jest, męczyła się pompa ale pchała do góry tylko pionu nie trzymało. A teraz tak nie ma. Trzyma u góry bez problemu. Zresztą zobaczcie na filmiku poniżej:

No i wywala mi taki bład w inpie:

http://images84.fotosik.pl/119/abc237e5766df320med.jpg

Opublikowano

Dokładnie to samo miałem, błąd też

Zamontowałem sprężynę co pomaga odbić i działa ale problem nie rozwiązany do końca

Chetnie się dowiem co to może być

dodam ze przy sprawnie działającej klapie słychac w momencie odmykania taki klik zapadki czy cos a teraz tego niema

U Ciebie na filmie tez tego nie słychac więc wnioskuje ze w to trzeba sie zagłębić