Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakiś czas temu przestał mi prawidłowo działać dostęp komfortowy w aucie. Objaw: muszę wyjąć kluczyki z kieszeni, żeby otworzyć drzwi. Pilot również działa tylko z bardzo bliska, gdzie kiedyś spokojnie mogłem z 20-30 metrów otworzyć i zamknąć samochód. Baterie w pilotach kluczyków są nowe. Ktoś może spotkał się z podobnym problemem?
Opublikowano
Jakiś czas temu przestał mi prawidłowo działać dostęp komfortowy w aucie. Objaw: muszę wyjąć kluczyki z kieszeni, żeby otworzyć drzwi. Pilot również działa tylko z bardzo bliska, gdzie kiedyś spokojnie mogłem z 20-30 metrów otworzyć i zamknąć samochód. Baterie w pilotach kluczyków są nowe. Ktoś może spotkał się z podobnym problemem?

A tak moze przynajmniej rocznik byś laskawie podal -moduł DIWERSITY do sprawdzenia czy nie zamokniety,częsta przyczyna słabego zasiegu pilota. :nienie:

Opublikowano
Kolego moduł dostępu komfortowego a diversity to nie jest to samo :nienie:,[/quote

Sprawdziłem i zeczywiście dla e60 przy pełnym dostępie komfortowym są cztery anteny wewnętrzne ,jedna antena zewnętrzna w zderzaku lewy tył i cztery czujniki w klamkach wiec wszystkie na raz pasc nie mogły.Konkluzja- prawdopodobnie masz problem z kluczykiem-kami i ich moca nadawania.ale to moze sprawdzić jakis bardzo doswiadczony w tej materii fachowiec. :( niestety.

Jeszcze jedno odbiornik pilota zdalnego sterowania jest wbudowany w lusterko wewnętrzne i może tam tkwi problem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
a może po prostu trzeba baterie w pilocie zmienic

Heh, wiem że czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze, ale proponuję czytać cały wątek w miarę uważnie. Napisałem, że baterie w pilotach są nowe, więc to na pewno nie to.