Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

co możecie powiedzieć o tym egzemplarzu?

http://otomoto.pl/bmw-328-e46-C33434790.html

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAAM51000EZ46815

Kod typu AM51

Typ 328I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.80

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/GRAU (E3TT)

Data prod. 1998-12-08

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S662A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S888A DAENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, duński

S896A TAGFAHRLICHTSCHALTUNG Sterowanie św. do jazdy w dzień

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S279A LM RAEDER/STERNSPEICHE 45 Obr. BMW, st. le. nie zd. do j. po uszk.

S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Pilot do zamka centralnego

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Świeci się kilka kontrolek..., klasycznie głęboka rezerwa. Odnoszę wrażenie że średnica kół jest jednak niezgodna z homologowanymi rozmiarami.

Nie wydaje mi się by skóra w bmw pękała na kierownicy przy przebiegu 217000km :roll: Multifunkcja dołożona bodaj z e39.

Zwykle jak widzę taką kiermanę to jakoś nie daje wiary w te "zadbane auto". Nawet jeżeli przebieg jest autentyczny, a właściciel ma dłonie jak papier ścierny to taką kierownicę można estetycznie obszyć za 100-150zł lub wymienić na taką w normalnym stanie za podobną kwotę. Jeżeli komuś nie przeszkadza wielka dziura w elemencie który cały czas trzyma w łapach... to tym bardziej nie przeszkadza mu stary olej czy inne istotne kwestie :| Gałkę jakoś przeboleję, aczkolwiek nowa taka jaka powinna być w tym aucie to koszt bodaj 270zł, jak tyle szkoda to można ori gumową zamontować za ok 80zł. Emblemat 328i w złym miejscu na klapie

Auto z Danii, a nie z Polski co sugeruje sprzedawca.

Opublikowano (edytowane)

Wszystkie kierunkowskazy w aucie powinny być pomarańczowe. Jak zauważył Johnny - święcą się błędy przednich świateł i poduszki powietrznej.

Przebiegu jeszcze nie zdążyli skręcić :mrgreen:

http://easycaptures.com/fs/uploaded/896/9018844723.jpg

Edytowane przez edek.by
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no tak :) typowa literówka, natomiast sama kierownica sugeruje jeszcze co innego :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Johnny, czepiasz się - co tam kiera, ważne żeby rynna z tyłu była i duże koła :)

jeszcze się czepnę bo według mnie za duże oponki, wygląda wręcz terenowo... :cool2:

Opublikowano

Przebieg chyba bardziej ten ze zdjęcia ok. 271kilo. Kierownica to robota tak jak piszecie.

Dlaczego mogą palić się kontrolki przednich świateł? Poduszka to może mata zajętości fotela pasażera (podobno często spotykane).

Kierunkowskazy ludzie wymieniali, bo może białe ładniejsze. Końcówka wydechu i opony to też kwestia wymiany, która nie musiał być poprzedzona jakimiś uszkodzeniami.

Jeszcze jakieś poważniejsze uwagi dyskwalifikujące pojazd?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przebieg chyba bardziej ten ze zdjęcia ok. 271kilo. Kierownica to robota tak jak piszecie.

Dlaczego mogą palić się kontrolki przednich świateł? Poduszka to może mata zajętości fotela pasażera (podobno często spotykane).

Jeszcze jakieś poważniejsze uwagi dyskwalifikujące pojazd?

Patrząc na kierownicę oraz wiek auta przebieg 271000km jest baaardzo optymistycznym założeniem.

Ostatnio znalazłem w ogłoszeniu moje dawne auto i fabryczna kierownica przy przebiegu 355500km wygląda obecnie tak:

zzz.jpg

No chyba że przyjmiemy że bmw robi znacznie gorsze jakościowo kierownice od mercedesa:

282.jpg

Najprawdopodobniej do wymiany są żarówki za kilka zł, ale oczywiście komu by się chciało z szanownych handlarzy ruszyć tyłek do sklepu i je wymienić. Błędy mogą wynikać z wielu różnych kwestii. Auto ma już 16 lat, ze względu na dużą moc i wiek najprawdopodobniej uczestniczyło już w niejednym zdarzeniu drogowym.

Jak już wyżej wspomniałem według mnie opony są zbyt duże co może owocować przekłamaniami prędkościomierza, licznika km, koła mogą obcierać o nadkola przy komplecie pasażerów, a także nie wygląda to zbyt dobrze.

Według mnie cena jak na stan auta widoczny na fotografiach jest dość wysoka. Moje auto jest raptem kilka tyś. droższe, 5 lat młodsze i wygląda niemal jak z prospektu. Omawiany egzemplarz ma już niestety niewiele wspólnego z takim:

http://www.youtube.com/watch?v=rlddd9397MA