Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem, miałem naprawianą lewą lampę bi-xenon skrętny (bez roklejania itd), po wszystkim udałem się się na przegląd i gość mi wmawia że mam lampę od anglika, Raz że jest to raczej niemożliwe, a dwa obiło mi się gdzieś o uszy że lampy te mają możliwość przestawiania z wersji angielskiej na europejską i z powrotem. Możecie to potwierdzić?

Druga sprawa lampy przestały się samopoziomować, tzn po odpaleniu nie wykonują ruchu góra / dół itd, komputer mi nie zgłasza żadnego błędu związanego ze światłami mijania (mam błąd świateł postojowych, ale to wiem bo muszę wymienić ledy bo się już spaliły).

z góry dzięki za pomoc

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z Was spotkał się z problemem pękniętego światłowodu doprowadzającego światło do jednego z ringów? Sprawa wygląda tak, że jeden z ringów w lampie świeci znacznie słabiej. I nie jest to wina np. przypalonego początku światłowodu ponieważ widać pęknięcie.

Firma która wykonuje naprawy i regeneracje lamp (PVL) oceniła wymianę takiego ringu na około 550 zł - zakup ringu lub całej lampy (może być anglik) i wymontowanie ringu do 400 zł, wymiana ringu w mojej lampie 150 zł.

Warto, nie warto?

Może macie jakieś doświadczenie w naprawie takiego problemu? Opiszcie, będę wdzięczny za pomoc, sugestie.

Dodam tylko że w zeszłym roku w czerwcu ta firma wykonywała regenerację moich lamp, ponieważ odchodziła już lustrzanka i światło wychodziło "bokiem". Lampy były rozcinane, wykonywane nowe lustrzanki i sklejane. Było dobrze aż właśnie do ostatniej wymiany przepalonej żarówki od ringów.

Sprawa dotyczy lamp jak w temacie (rocznik 2006r).