Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj siedziałem trzy godziny na allegro i przegladałem "piątki". Samemu mi po głowie chodzi model 523i - 528i i musze powiedzieć że roczniki od 97 do 99 a nawet było kilka takich z 2000 były w cenach do 48 tys. więc cena jeszcze atrakcyjna. Jedyne co nie daje mi spokoju to własnie czy podołam z utrzymaniem a konkretnie z serwisem :doh: Dlaczego ja musiałem zachorować na BMW :idea: Nie mógł być to polonez :roll2: :lol:
Axel
Opublikowano
sorry za ot, ale mnie tez cos interesuje ze sfery czesci itp. :wink:

A mianowicie czy rozrzad w E36 moze sie sypnac?? koleszka mi mowil ze jak padnie, choc teoretycznie nie powinien to musze wylozyc 1500zł, po za tym ktory silnik jest tanszy w utrzymaniu chodzi mi o czesci 1.6, 1.8, 1.8is??

pozdr.

Słucham??? A kto dał Ci tak agwarancje ze rozrząd nie nie posypie? ASO w zyciu nie da takiej gwarancji. Nie musisz rwac lancucha... ale ten sie wyciaga, przeskakuje na zebatkach. Bajki? Przerabialem temat w Omedze 2,5 TD ( z silnikiem od BMW) Niby tez lancuch, niby nie wymienia sie? BZDURA !!!! Nawet w ASO wspominaja, że w okolicach 200 000 KM nalezy... pomysleć o rozrzadzie...

Są teorie,ze taki łancuch wytrzymuje 500 tys... Czyli praktycznie do konca zywotu silnika :)

Swoja droga, wiecie jakie "fajne" uczucie jest jak łancuch przeskoczy? :D

Pozdrawiam