Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z moją jedynką. Zapala się check engine i błąd sczytany INPĄ DME/DDE 2C45 E4, po skasowaniu zapala się po okresie miesiąca czasem wcześniej(kasowałem go już z 5razy), u mojego mechanika niestety figuruje jako nieznany błąd. Sam znalazłem, że może być to Lambda Sensor Pre Cat 1, tylko że wymieniałem 1 sondę jakiś rok temu. Spalenie się nie zmienia(śr. 8,2 ale jeżdżę niewiele do 15km dziennie), moc raczej też. Może mi ktoś pomóc?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wymieniłem sondę w poniedziałek i póki co nie wyskakuje check, poczekam pojeżdżę i zobaczymy, mam nadzieję że będzie po problemie...

No i lipa minął tydzień i błąd wyskoczył ponownie (18-11-2014), masakra...

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

w tygodniu naprawiłem auto u mechanika, który zajmuje się wyłącznie BMW. Okazało się, że to przepływomierz już padł (Przepływomierz masowy powietrza BOSCH 0 280 218 075), do tego sonda przed katalizatorem nie może być uniwersalna tylko oryginalna NGK(Sonda lambda NGK 1845)i ją też trzeba było wymienić.