Skocz do zawartości

Bluetooth e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, nabylem niedawno e39 touring '03. Auto ma Bluetooth i w podklokietniku miejsce na Nokie bodajże 6230 ( bynajmniej taka jest na instrukcji dostarczonej z autem) bo niestety jej nie ma. Próbuje sparować Lumie 920, która wykrywa samochód, przechodzę do trybu parowania, wpisuje kod pin 4 cyfrowy z kartki instrukcji obsługi i [bAD]. Telefon pokazuje ze nie da się połączyć a na nawigacji widnieje cały czas napis pairing. Proszę o pomoc lub o krótką informacje ze w takiej konfiguracji to poprostu nie zadziała. Dziękuję
Opublikowano

U siebie też mam BT pod tą nokię małą. Używam akurat telefonu na Androidzie. Do Androida 4.0.4 zdaje się wszystko ładnie i pięknie śmigało. Po aktualizacji na Androida nowszego przestało to działać jak powinno - nie chciał się telefon sparować, zrywał połączenia lub niby się parował ale nie wykonywał połączeń. Ponoć w nowszych Androidach olali wsparcie dla tzw SIM Remote Access. Być może w przypadku Windowsa Phone jest podobnie.

Pzdr.

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje za nakierowanie, faktycznie WP8.1 dalej nie wspiera rSAP... a szkoda bo bardzo by się przydala taka opcja.

A jeszcze jedno : gdy działało Ci to połączenie, to można było puszczać muzyke przez BT ? Czy tylko był dostęp do kontaktow, smsów i można było wykonywać połaczenia głosowe ?

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie próbowałem nigdy odpalać muzyki poprzez BT ale wydaje mi się, że chyba tylko wspierało to samo wykonywanie/odbieranie połączeń + dostęp do kontaktów (dostępu do SMSów tez nigdy nie testowałem).

Pzdr.

Opublikowano
nie da sie przez ten BT muzyki puścić