Skocz do zawartości

4.4i + gaz, palacy sie "silniczek" na pomaranczowo...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zatankowałem gaz na orlenie, po przejechaniu ok. 10km, zapalił mi się "silniczek" na pomarańczowo, auto nie straciło mocy itd. Wszystko jest tak jak było, już tankowałem gaz ok. 3 razy, a silniczek nadal się pali. Czy jest to wina gazu z orlenu ? Ogólnie te 2-3 razy tankowałem na shellu. Co zrobić w tej sytuacji ?

e53 4.4i 2000.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie ma tu gaz napeno nic winy,tylko wyskoczyl ci blad silnika.

A jak dlugo masz zalozony Gaz.

A moze p[rzyczyna lezy po matarzu instalacji LPG.

Opublikowano

Proponuje jechać do gaziarza. Błąd silnika to normalna rzecz przy gazie. Coś wyłapał i trzeba sprawdzić, wyregulować, może listwa wtryskowa, a może coś innego. Gaziarz powie prawdę, no chyba, że to pseudo gaziarz z mega osobowością.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Mialem tak samo kiedys . Mniej wiecej tez po 6 miesiącach od zamontowania LPG. Zawsze wyskakiwal mi check po tankowaniu na AXANIE. Zmienilem stacje na HUZAR / BLISKA i bylo ok do pewnego czasu. Komputer pokazywal zawsze blad : polozenie walka rozrzadu albo cos tam z vanosami. Po jakims czasie check sam zgasl ale tez nie na dlugo max 50km i problem od nowa tym razem byly jeszcze 2 bledy : zla mieszanka bank 1 i 2 pojehalem tam gdzie zakladali mi lpg zminili parametry (za malo i za slaba mieszanke dostawal z niskich obrotow) i od tamtej pory wszystko jest ok.