Skocz do zawartości

Hybryda M52/M50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem nowy na forum i z góry przepraszam za błedy :) Jakis czas temu zakupiłem bmw e36 coupe z silnikiem niestety m43b16 ale buda jest w doskonałej kondycji została dokładnie sprawdzona i posiada 1 ognisko korozi na tylniej klapie reszta oryginał. Na wiosne planuje jakis ciekawy swapik. Nie bedzie to auto raczej do sportu i upalania. Mocne auto na codzień, więc planuje kupic słupek od m52b28 po automacie jakis m50b25 najlepiej bez vanosa kompletny jesli bedzie potrzeba zrobic głowice, którą potem poskładam z alu blokiem m52b28. Jesli sie nie myle wyjdzie lekkie b28 na osprzecie m50 i mam nadzieje ze 220km +- . Wiadomo ze alu blok mniej trwały, ale wieksze szanse ze nie przegrzany i jest lekki. I mam do was pytanie czy to wypali? Wtryski zostaną od b28. Głowica pasuje, łańcuszek? Bede szukał m50 bez ews wiec taki swapik zrobie sam u kumpla. Czekam na opinie :norty:
Opublikowano

Czyli chcesz zrobic po prostu strokera. Duzo jest pisane na ten temat.

Przy dobrym zestrojeniu smialo na kolektorze od m50b25 230km.

Wpisz sobie w google i znajdziesz pełno odpowiedzi na swoje pytanie i pełno projektów

E38 728i 1999r