Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i z góry przepraszam za te kilka pytań ale jestem nowy w rodzinie bmw :)

Wczoraj zakupiłem e90 320 2007r z navi wersji business. i tu kilka pytań:

- Sparowałem mojego iphone z komputerem (widnieje na wyświetlaczu) ale jak odbierać i dzwonić z bluetooth który jest wbudowany w samochód?

Bo gdy dzwoni ktoś do mnie to na telefonie jest połączenie ale na komputerze w aucie nic nie pokazuje żadnego dzwięku nie ma, to samo gdy ja do kogoś chcę zadzwonić.

- jeżeli jest zmieniarka to gdzie ją znajdę?

- jak jest z tymi światłami do jazdy dziennej? czy te ringi same się oświecają w dzień a przy zachodzie ksenon się doświetla?

Opublikowano

1. Nie sparowałeś telefonu. Procedura jest dość prosta i po drodze masz takie czynności jak wyszukanie w telefonie samochodu (nr VIN, 5 ostatnich znaków), wystukanie kodu parowania (byle nie same 0000), wtedy telefon wskakuje Ci na listę sparowanych urządzeń. Bez tego, tak jak u Ciebie dzwoni się normalnie, bez pośrednictwa samochodu.

2. Zmieniarka jest (o ile jest) w bagażniku, po lewej stronie w otwieralnym schowku z logo krzyżyka na zielonym polu :)

3. Jeśli masz czujnik zmierzchu i przełącznik z pozycją A, musisz zakodować sobie światła dzienne. Szczegóły na forum. Jeśli nie masz, to możesz zakodować sobie tylko na pozycję 0, ale zawsze będą się świecić.

2A. Jak można kupić samochód nie sprawdzając czy jest podstawowe wyposażenie?

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam i z góry przepraszam za te kilka pytań ale jestem nowy w rodzinie bmw :)

Wczoraj zakupiłem e90 320 2007r z navi wersji business. i tu kilka pytań:

- Sparowałem mojego iphone z komputerem (widnieje na wyświetlaczu) ale jak odbierać i dzwonić z bluetooth który jest wbudowany w samochód?

Bo gdy dzwoni ktoś do mnie to na telefonie jest połączenie ale na komputerze w aucie nic nie pokazuje żadnego dzwięku nie ma, to samo gdy ja do kogoś chcę zadzwonić.

- jeżeli jest zmieniarka to gdzie ją znajdę?

- jak jest z tymi światłami do jazdy dziennej? czy te ringi same się oświecają w dzień a przy zachodzie ksenon się doświetla?

:search:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
1. Nie sparowałeś telefonu. Procedura jest dość prosta i po drodze masz takie czynności jak wyszukanie w telefonie samochodu (nr VIN, 5 ostatnich znaków), wystukanie kodu parowania (byle nie same 0000), wtedy telefon wskakuje Ci na listę sparowanych urządzeń. Bez tego, tak jak u Ciebie dzwoni się normalnie, bez pośrednictwa samochodu.

2. Zmieniarka jest (o ile jest) w bagażniku, po lewej stronie w otwieralnym schowku z logo krzyżyka na zielonym polu :)

3. Jeśli masz czujnik zmierzchu i przełącznik z pozycją A, musisz zakodować sobie światła dzienne. Szczegóły na forum. Jeśli nie masz, to możesz zakodować sobie tylko na pozycję 0, ale zawsze będą się świecić.

2A. Jak można kupić samochód nie sprawdzając czy jest podstawowe wyposażenie?

Dzięki wielkie za pomoc :)

Czyli jeśli chcę sparować telefon krok po kroku przy wpisywaniu kodu parowania np: 0001 będzie działało tak by dzwonić odbierać połączenia za pośrednictwem samochodu?

Co do opcji nr 2: na komputerze w samochodzie musiałem je włączyć bo były wyłączone całkowicie. Teraz co prawda świecą ale ksenony (jako dzienne).

Jeszcze jedno pytanie ile posiada biegów automatyczna skrzynia w e90 320 163km?

Opublikowano
I odnośnie parowania dodam że na wyświetlaczu w samochodzie widnieje "iphone nazwa moja" oraz sygnał operatora... a pomimo to nie idzie dzwonić przez system audio z samochodu...
Opublikowano

Czyli parowanie przeprowadziłeś poprawnie. Jednak coś jest nie tak, bo w tej sytuacji powinieneś już korzystać z samochodu.

Zakładam, że masz sterowanie telefonem w kierownicy, więc spróbuj połączyć się wciskając samą słuchawkę. Wycisz na maksa telefon, samochód "sam" dzwoni jak przychodzi połączenie. Sprawdź czy masz możliwość przeglądania kontaktów po podłączeniu telefonu. Ewentualnie jeszcze poszperaj w telefonie. Może jakieś ustawienie blokuje. Osobiście korzystam z Nokii i we wszystkich trzech modelach wyświetla mi się tryb łączności z samochodem, może Icoś tam wymaga dodatkowych ustawień.

W tym modelu nie może być inaczej, jak długie w 30% świecenia jako dzienne. Jeśli świeci zenon, to masz normalne światła z pozycji 2, chyba że masz Auto. Wtedy zbiera z czujnika zmierzchu i w zależności ustawień świateł w samochodzie, działają lub nie.

Opublikowano

Masz samochod pre-LCI bez swiatel dziennych w postaci ringow.

Ringi to tylko swiatla postojowe.

Mozesz sobie zakodowac swiatla dlugie na 20% i wykorzystywac jako dzienne.

Opublikowano
Czyli normalne światłą do jazdy, żadne "jako dzienne światła".
Opublikowano
Tak, podłączyć komputer i przekodować moduł świateł. Jak nie masz o tym pojęcia, to lepiej poproś kogoś kto wie jak to zrobić. Na forum znajdziesz pełen opis jak to zrobić.