Skocz do zawartości

E39 Zła temperatura climatronica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Problem wygląda następująco:nawiew na szybę,temp 16 stopni bez klimy,pokrętło na kratce 'na zimno' i na stronę kierowcy leci powietrze o temperaturze takiej jaka powinna być a strona pasażera cały czas temp max.Na pozostałych nawiewach(nogi,twarz) wszystko chodzi jak powinno.Obojętnie czy auto czy manual sytuacja taka sama.Na dodatek co jakiś czas siła nadmuchu zmienia się o kilka kresek kiedy ustawimy manual.

I druga rzecz ale nie wiem czy tylko mam złe odczucie.Temp na dworze 11-13 stopni czyli dość chłodno a przy ustawieniu 16st w aucie bez klimy i na pokrętle "na zimno" to powietrze leci dość ciepłe w stosunku do tego co jest na dworze.

Pierwsza myśl to uszkodzony "jeż".Co wy na to? :D

Opublikowano
Także bym obstawiał elektrozawory. Przerabiałem to u siebie, poszukaj na forum. Chyba że masz jakieś błędy na kompie od ogrzewania, to wtedy czujnik temperatury w kabinie może być uwalony, ale raczej to pierwsze.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif