Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów!

Z racji niedawno nabytej e90 325i, rozglądam się do ww środków do pielęgnacji wnętrza Mojego auta. Nie chcę kupować czegoś w ciemno, i się zawieść :| ,dlatego pytam doświadczonych pedantycznych właścicieli swoich Beti :D , czego używacie? :D . Mimo 10 lat moje półkubełkowe fotele wyglądają świetnie i chce je w takiej kondycji utrzymać jak najdłużęj :) Proszę o radę na allegro wyszarpałem kilka aukcji poniżej:

http://allegro.pl/zymol-zestaw-do-czyszczenia-skor-waxclusive-i4670257062.html

http://allegro.pl/gliptone-najwyzszej-jakosci-srodki-do-skory-i4655799535.html

są też te ori bmw http://allegro.pl/mini-bmw-kosmetyki-oryginal-srodek-do-skor-wosk-i4673006449.html.

Domyślam się, że podobny temat był, ale ost. mam mało czasu by siedzieć na kompie, więc jeśli coś proszę odnośnik i z góry sorki :mrgreen:

Pytanie jeszcze, co ile czyścicie wnętrze? Raz w miechu. Idzie jesień i zima więc preparat muszę nabyć jak najszybciej :D Proszę o coś bardzo dobrego i sprawdzonego. Cena nie gra roli.

Z góry dzięki.

ENJOY THE RIDE
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Do skóry używam Auto Finesse Hide Leather (choć zapach jest taki sobie, ale krótko się utrzymuje) a do kokpitu Poorboys Natural Look :wink:
  • 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

skórę wyczyść, colorlock-iem-kup sobie zestaw ze szczotką, odżyw czym chcesz a potem powłka geyon leather coat.

plastiki przeleć APC, a potem 303 na zabezpieczenie

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Skóry nie mam to ci nie podpowiem. Środek, to APC, np. Shiny 1:10, plus pędzelkowanie, możesz kupić Megsa już gotowy, a na zabezpieczenie kup aplikator plus Zymola Vinyl conditioner. Będziesz miał ładny satynowy wygląd z ładną strukturą. A w słońcu nie będzie się decha świeciła jak psu jajca.
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A jak wyglada sprawa z nowa skora. Sa jakies srodki na pielegnacje ?

gyeon leather coat :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nowe skóry przede wszystkim potrzebują ochrony przed wycieraniem się farby.

Versiegelung w zupełności wystarcza.

Nowe skóry są natłuszczane na procesie produkcyjnym w garbarni więc nie potrzebują natłuszczania.

leather coat, nie ma zadania tłuszczenie, odżywianie skóry tylko zabezpieczenie :wink:

Opublikowano
Nowe skóry przede wszystkim potrzebują ochrony przed wycieraniem się farby.

Versiegelung w zupełności wystarcza.

Nowe skóry są natłuszczane na procesie produkcyjnym w garbarni więc nie potrzebują natłuszczania.

A jakis inny odpowiednik tego?

Mieszkam w UK i ten produkt jest tu niedostepny :cry:

Opublikowano
chodzilo mi bardziej o strony internetowe gdzie bezposredno moge sobie cos zamowic. Ale thx za informacje
Opublikowano

Kupiłem gliptone do pielęgnacji i konserwacji skóry. Po naniesieniu na siedzenia efekt świetny, zatem polecam. I zapach jak w sklepie z galanterią skórzaną.

PS.

Damskie torby i buty z delikatnej skóry też wyglądają świetnie po uzyciu tego preperatu.

-------------------

Artur

Opublikowano
Do skórzanej tapicerki ostatnio używałem preparatu Turtle Wax (skóra jak nowa, super wygląda), a do kokpitu poleciłbym albo spray K2 do czyszczenia albo mleczko Dr. Marcus - oba bardzo fajnie się u mnie sprawdzają.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć

Kupiłem ostatnio kompletne czarne skóry i chciałbym je trochę odświeżyć, tylna kanapa posiada delikatne ryski i teraz pytanie jakie środki będą najlepsze do usunięcia, zakrycia tych rysek no i jakie środki polecacie do czyszczenie/pielęgnacji skóry?

• Członkowie klubu
Opublikowano
wrzuć zdjecia tych rys, do czyszczenia jeśli bardzo zapyziałe to colourlock strong, jak lekko to jakikolwiek cleaner do skór/ APC, do zabezpieczenia gliptone, zymol, leather staff , jest ich mnóstwo , dodatkowo mozesz zabezpieczyc powłoką od gyeona lub gtechnic-a