Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panowie przemierzam się do zakupu zimowych opon do e92. Felgi s230 19', jakie opony zastosować nie chodzi mi o markę tylko rozmiar, obecnie na lato mam 235/35 przód i 255/30 tył. Przód jest okej lecz na tyle za wąska moim zdaniem. Czy na zimę mogę zapodać wyższy profil niż w setupie letnim?
Opublikowano
Witam. Panowie przemierzam się do zakupu zimowych opon do e92. Felgi s230 19', jakie opony zastosować nie chodzi mi o markę tylko rozmiar, obecnie na lato mam 235/35 przód i 255/30 tył. Przód jest okej lecz na tyle za wąska moim zdaniem.

Letnie opony masz zle dobrane, komplet powinien skladac sie z 225/35R19 i 255/30R19 (rozmiary fabryczne) lub 235/35R19 i 265/30R19 (10mm szersze - lepiej sprawdza sie w 335i).

Czy na zimę mogę zapodać wyższy profil niż w setupie letnim?

Nie, dokup sobie komplet felg 17" lub 18".

Opublikowano
Dzięki na ciebie zawsze można liczyć. Na ten sezon nie mogę sobie pozwolić na komplet zimowych alu, chcę kupić same opony na te 19', 335i używane jest weekendowo lub w tygodniu do upalania, więc lajt...
Opublikowano
Dzięki na ciebie zawsze można liczyć. Na ten sezon nie mogę sobie pozwolić na komplet zimowych alu, chcę kupić same opony na te 19', 335i używane jest weekendowo lub w tygodniu do upalania, więc lajt...

:cool2:

Dokup na zime 225/35R19 i 255/30R19.

Opublikowano
Przód ok, ale te tylnie felgi na 255 wystają na zimę bedzie to dramat... Wolałbym mieć ten rant ochronny opony jednak, a nie felge jaki rozmiar opony mogę zastosować ewentualnie?