Skocz do zawartości

E46 318i 2002 - Problem z pompą paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

W którymś temacie wspomniałem już, że niedawno kupiłem E46. Ostatnio zostawiłem auto na dwie minuty pod lekkim wzniesieniem, którego profil określałbym raczej w promilach niż procentach, przechylone lekko na lewą stronę. Wg wskaźników miałem 1/4 baku. Wracam do auta, odpalam, dusi się, gaśnie, powtarzam procedurę - to samo. Odpalił dopiero za trzecim razem. Chwilę wcześniej odpaliłem auto, a nie ruszałem go tydzień, tyle że stało na płaskim i poszło na dotyk. Rozumiem, że przy niskim poziomie paliwa takie rzeczy mają prawo się dziać, ale nie przypuszczałem, że będzie to przy 1/4 baku. Stąd moje pytanie, mam problem, czy to raczej normalne?

PS. Pytanie dodatkowe. Wczoraj tankowałem ją pierwszy raz. Pistolet co chwilę odbijał. Na stacji po pytaniu czy wszystko ok z dystrybutorami odpowiedzieli mi, że może wkładam pistolet za głęboko. Co Wy na to?

Opublikowano

Kręcił i nie chciał odpalić, czy nawet kręcenia nie było? Podpiąłbym pod komputer i sprawdził błędy. Ponad to znajdź sobie temat: "Wskaźnik paliwa oszukuje", tam znajdziesz wszystkie informacje jeżeli chodzi o pompki paliwa itd.

A odnośnie pistoletu, jak pierwszy raz tankowałem swój po zakupie też mi odbijało, później nauczyłem się, że pistolet wkłada się lekko pod kątem i od tamtej pory nic nie odbija.

Opublikowano
Kręcił i odpalił. Obroty sięgnęły zawrotnego poziomu 600 na minutę podusił się chwilę i padł. Za drugim razem to samo, a za trzecim odpalił już normalnie. W poniedziałek jestem umówiony w ASO na "trzepanie" auta to pewnie czegoś się dowiem. Byle nie za dużo ;)
Opublikowano
Skąd jesteś? To mox być problem z czujnikiem walka

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
Możemy się umówić zobaczymy o co loto

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka