Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem z odpalaniem i podejrzewam o to jakis rozrusznik czy bendik czy bóg wie co. Sprawa raczej nie jest poważna ale wiem ze cos muszę wymienić bo zauważyłem ze dzieje sie to coraz cześciej

Polega to na tym ze auto normalnie odpalam silnik zakręci z dwa razy po czym przestaje ale jakby rozrusznik dalej sie kręcił (słychać dziwny dźwięk Ala jakas suszarka połączona z turbo. Dzwiek jest cichy Ala "kosmiczny" :lol: ) po jakiejś 0.5s tego dziwnego dźwięku znowu na chwile słychać dzwiek normalnego odpalania po czym silnik totalnie staje i muszę odpalać od nowa. Zauważyłem ze dzieje sie to coraz cześciej kiedyś było to raz na miesiąc/dwa teraz jest raz na dzień/dwa. Jakies sugestie co to może byc?

Opublikowano

mialem cos podobnego kiedys w aucie w 4 rema pierscieniami na grilu.

Zaczelo sie jak u ciebie , niewinnie i powoli ... po jakis 3 miesiacach od pierwszych problemow padla pompa paliwa i to na srodku miasta na skrzyzowaniu :duh:

Auto musialem spychac z drogi , no a potem oczywiscie laweta itd ...

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png