Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wymieniłem komputer na 1,8 a nie 1,6 ale i tak do końca wszystko nie jest jak trzeba bo czasem buja obrotami a zwłaszcza jak jest wilgotno.....
Opublikowano

czesc

czy wymiana kompa byla poprzedzona jakimis przerobkami czy bez problemu poszlo???? i czy odczuwasz cos na mocy????jakis ewentualny sladowy wzrost???

pozdro!

Opublikowano

WYMIENIŁEM KOMPUTERY FIFTY FIFY!!!

bez żadbych przeróbek mój oryginał miał końcówke 522 a wstawiłem od 1,8 z końcówka 520 i wszystko chodzi bez problemu ale jedna rzecz mnie zastanawia bo spadło mi zuzycie gazu do 10litrów a było około 15tu więc potwierdziły się moje podejrzenia że niemiec wsadził silmik od 1,8 a przynajmniej wał bo reszta jest ta sama łącznie z głowicą..... mozna bez problemu zamieniać te komputery i nic sie nie stanie w pamięci programu jest tylko wpisany pewnie inny czas dla otwarcia wtryskiwaczy ale to prawie nie odczuwalne bo kilka razy zamieniałem te komputery i nawet samego chipa z programem i bez jakich kolwiek róznic tylko z tym ze na komputerze od 1,8 lepiej mi chodzi na wolnych

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mozna bez problemu zamieniać te komputery i nic sie nie stanie w pamięci programu jest tylko wpisany pewnie inny czas dla otwarcia wtryskiwaczy ale to prawie nie odczuwalne bo kilka razy zamieniałem te komputery i nawet samego chipa z programem i bez jakich kolwiek róznic tylko z tym ze na komputerze od 1,8 lepiej mi chodzi na wolnych

Bo przy takiej niewielkiej różnicy pojemności komputer spokojnie się zaadaptuje do nowych warunków (sprzeżenie właśnie przez sondę lambda).

Kai