Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam wszystkich, szybkie pytanie do posiadaczy podświetlanych wewnętrznych klamek. :norty:

Kiedy działa podświetlanie?

Jest spięte z podświetleniem deski i zapala się już z włączeniem pozycyjnych?

Mam klameczki z e38 i chciałem sobie zamontować, tylko chciałem zrobić to tak jak powinno być, a nie jakieś drutowanie :mrgreen:

Opublikowano
Z tego co widziałem, to świecą razem z pozycyjnymi, więc można się podpiąć pod podświetlenie guzików sterujących szybami. Oczywiście mówimy o klamkach wewnętrznych ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Okk, to z wewnętrznymi jakoś ogarnę, pewnie wepnę się pod przyciski do szyb tak jak piszecie. :wink:

A zewnętrzne to są spięte bezpośrednio z oświetleniem wnętrza?

Wydawało mi się że mają oddzielne sterowanie, w sensie że po odblokowaniu pilotem auta zapala się podświetlenie wnętrza i klamki, a po otwarciu drzwi podświetlenie klamek gaśnie...

Opublikowano
Można tak kombinować z klamkami zewnętrznymi i jest to logiczne, ale czy to nie będzie przerost formy nad treścią (nadmierna komplikacja)? Najlepiej zewnętrzne klamki podpiąć do oświetlenia miejsca wysiadania (pod spodem drzwi). Fakt, że po zgaszeniu auta, gdy się spody zapalają, to i klamki zewnętrzne będą świecić. Ale czy to przeszkadza? Ja będę w tę stronę kombinował - przynajmniej nie ma ciągnięcia dodatkowych kabli, bo wszystko zostaje w drzwiach.