Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No cóż liczyłem na jakieś 9-10 l/100 km max....

Czyli z góry nastawiałeś sie na ostre wariowanie i deptanie? :mrgreen:

W broszurach jest:

Cykl mieszany w l/100 km 7,4-7,0**

Zrób 10000km i wtedy zobaczysz jaka średnia - no ale 9-ki to napewno nie zobaczysz :duh:

Opublikowano
Jeżdżę 28i od dwóch miesięcy i spalanie mam średnio na poziomie 11,7 (średnia z 3800km) przy normalnej jeździe w małym mieście. Wcześniej jeździłem f25 20d i spalanie miałem na poziomie 8,2l/100. Kulturą pracy i mocą wybaczam spalanie i wydaje mi się, że w granicach 11,5l nie jest źle...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie spalanie z 15l w pierwszych miesiącach użytkowania spadło do 12,5l/100km wg wskazań komputera. Dane z ostatnich 2000 km, ekstremalne miasto: co 300m światła lub rondo i odcinki 2-5 km. Styl jazdy określiłbym jako normalny.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Podzielę się moim dzisiejszym wynikiem

Trasa po autostradzie na dystansie zmierzonym 257km ze średnią 160.7km/h, 4 osoby na pokładzie i full bagażnik i wynik 14.9L/100km

Jazda bez świrowania jednostajnie w przedziale 160-180 bez hamowania czy ostrego przyspieszania.

Dla mnie pozytywne zaskoczenie :cool2:

http://s15.postimg.org/xg9vivkkr/IMG_8386.jpg

uploading pictures

Opublikowano
Witam,

Podzielę się moim dzisiejszym wynikiem

Trasa po autostradzie na dystansie zmierzonym 257km ze średnią 160.7km/h, 4 osoby na pokładzie i full bagażnik i wynik 14.9L/100km

Jazda bez świrowania jednostajnie w przedziale 160-180 bez hamowania czy ostrego przyspieszania.

Dla mnie pozytywne zaskoczenie :cool2:

http://s15.postimg.org/xg9vivkkr/IMG_8386.jpg

uploading pictures

a zrobiłem mały test dla porównania (wiało mocno) :norty:

22.05.2015%2B-%2B1

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • 9 lat później...
Opublikowano
W dniu 25.09.2014 o 19:21, aris napisał(a):

Witam,zastanawiam się nad tym silnikiem w x4.Proszę użytkowników o opinie jak ten motor się spisuję .Przyspieszenie ma wystarczające? czy jest to bezproblemowa jednostka i jak ze spalaniem?

Posiadam ten silnik w x2 231KM. Jest rewelacyjny! Dynamika pierwsza klasa.  Spalanie średnie jakie mam to 8- 8,2. W trasie przy prędkości 120-135 normalna jazda bez fajerwerków poniżej 8 litrow.

Opublikowano

f25 28i 245KM - jak dla mnie super, kiedy chcę oszczędny  8l/100 a kiedy chcę dynamiczny , rozrząd profilaktycznie wymieniony przy 160 tys