Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawno nie było tematu webasto więc pozwolę sobie powrócić do sprawy :wink: Jako że nadeszły chłodne poranki, wreszcie miałem okazję sprawdzić webasto które latem doprowadzałem do porządku.

Piec uruchomiony w inpie odpala prawidłowo, potem poprawnie się wyłącza. Brak jakichkolwiek błędów w zakładce webasto. Jedyny błąd, którego nie mogę wykasować znajduje się w zakładce klimatyzacja - błąd auxiliary water pump. Pompki przy zaworach nagrzewnicy nie mam więc nie wiem czy ten błąd ma jakieś znaczenie.

Ma ktoś jakieś pomysły jak ugryźć problem?

Opublikowano
Po prostu masz do wymiany pompę dodatkową która schładza webasto.Jak jej nie wymienisz to błędu nie skasujesz.Zobacz czy nie masz pompki w pobliżu chłodnicy.Bo mi wysiadła ta przy chłodnicy,błąd kasowałem i wszystko działało do następnego uruchomienia.Błąd kasuj w module klimy.
Opublikowano
Rozejrzę się jutro przy chłodnicy ale trochę się zdziwiłem, że tam gdzieś może być pompka - na pewno w dieslu tak było czy benzyna? Do tej pory myślałem, że są w 2 miejscach - przy piecu - tą mam i jest sprawna oraz tą przy zaworach nagrzewnicy której nie mam, no ale z drugiej strony z jakiegoś powodu jest ten błąd pompki w klimie.
Opublikowano
Jak masz przy webaście to jest jej wina,ona działa ale ma coś zużyte w środku i nie startuje tak jak powinna. Moja też była niby dobra tylko uruchamiała się z opóźnieniem i wywalało błąd po wymianie wszystko wróciło do normy.Nie wiem ile kosztuje twoja bo do mojego była droga bo 500 zł. I nie kupuj używki bo może być to samo.