Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! zakupiłem tylny most ze szperą do swojej 535i manual. Most był wykonywany customowo z przeznaczeniem do modelu 540 i wcześniej w takim pracował. Mam pytanie czy półośki w 535i i 540i były takie same? czy będę musiał włożyć do siebie te z 540? Wiem już że wał w tych modelach był inny(3cm krótszy) i potrzebuję tego z 540i. Czy nie wynikną jakieś problemy z adaptacją wału, półosi z 540 do 535? proszę o pomoc i wypowiedź osob ktore się znają na rzeczy ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Otwórz sobie real oem i poszukaj pół osi do swojego samochodu, później skopiuj sobie ich numer i sprawdź w wyszukiwarce czy pasuje też do innej wersji silnikowej, powinno wyrzucić wszystkie modele i wersje silnikowe w jakich zastosowano ten sam element.
Opublikowano
Dzięki, nie widziałem wcześniej tego katalogu z częściami ;) z tego co tam znalazłem pół osie powinni pasować... tylko wał bym musiał włożyć od 540i, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.. szpera będzie u mnie za kilka dni, postaram się dostać wał i będe coś próbować to spasować :cool2: