Skocz do zawartości

330D M57N Dziwne zachowanie ekonomizera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam bardzo dziwny problem z chwilowym spalaniem, który możecie zobaczyć na filmie naj intensywniej się to dzieje przy 1500 i 2000obr. W ukrytym menu również chwilowe spalanie skacze. nawet podczas utrzymywania stałej prędkości. Zastanawiam sie czy możne to mieć coś wspólnego z akumulatorem. Bo do tej pory wymieniłem na nowe oryginalne !!!, kolektor ssący, czujnik wałka rozrządu, sonde lambda, przepływkę, czujnik ciśnienia doładowania w kolektorze, regulator CR na szynie, czujnik ciśnienia na szynie, zawór dozujący na pompie, dwa wtryskiwacze. Podmieniałem również wszystkie wtryskiwacze na inne po zakodowaniu to samo. Zregenerowane turbo ze sterownikiem, katalizatory usunięte. Najnowszy soft w DDE. Moze pominąłem jeszce jakiś czujnik ? to go wymienie :P

Poniżej wideo, chociaż tym razem jakoś słabiej skakał

https://www.youtube.com/watch?v=pzQGPQ3ryOw

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myśle ze jestes przewrażliwiony . Wiem ze z wtryskami ss tam działałeś bo sami mi udzielałeś na ten temat pomocy ale moze sprawdz jeszcze raz jakie masz korekty może cos sie zaczyna dziać

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Moze i jestem. Ale to mnie wkurza, i mam wrażenie, że gdy nie występują te bujnięcia samochód jest o wiele bardziej dynamiczny. I potrafi mniej spalić... Korekty najgorsze jakie zaobserwowałem to -0,9 do + 0,9