Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,od paru dni zapala mi sie na tablicy poduszka airbag na żółto,po diagnozie w inpie wykazało bład lewego slupka b kierowcy

kod sbsl 9860-resistor detonation pill detonation circuit 3 to huge {seat belt tensioner left} chodzi wiec o napinacz pasa z tego co rozumiem.

Moje pytanie czy jest to napinacz pirotechniczny ktory jest z lewej strony kolo siedzenia czy tez trzeba rozebrac slupek i tam znajduje sie

jakiś czujnik albo moduł. Na forum znalazłem zapytanie o taki bład jednakże temat pozostał bez jakiś pomocnych podpowiedzi,wogóle niech

ktoś sie wypowie,za każda podpowiedz będe wdzieczny jak nie tu na forum to na pw. Dodam iz jakiś czas temu wymieniłem oba napinacze

kierowcy z racji tego iż wyskakiwały mi na tablicy błedy poduszek oraz napinaczy na czerwono i swieciły ciągle,teraz po zapięciu pasa kontrolka

pasów gaśnie a świeci tylko ta od poduszek[na żołto] Narazie błąd dał sie skasowac lecz wiem że napewno powróci.

Opublikowano
Bmki są podzielone na moduły Can i bywa to tak ze prąd czasami nie dochodzi do każdego modułu co jest powodem wywlenia błędu na jakże pięknej desce rozdzielczej pojazdu będziesz miał wydatki :-) wiec albo masz za słaby aku albo masz dobry i musisz posmarować klemy pastą miedziana poprawiającą przewodzenie prądu stałego. Proste i głupie rozwiązanie ale działa spróbuj i nic nie wymieniaj. Tylko po posmarowaniu skasuj błędy.