Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem że temat był już poruszany ale w mojej opinii nie jest wyczerpany i od dość dawna nikt nie pisał o tym. Chciałbym poruszyć temat błędu żarówek. Ma E91 z 2005 roku, od jakiegoś czasu ciągle pojawia się komunikat spalonych żarówek pozycyjnych z tyłu. Próbowałem już wymieniać żarówki, oczyszczałem styki, poprawiałem masę, odłączałem nawet akumulator na jakiś czas i nic. Chwilę jest wszystko ok ale po 2-3 uruchomieniach zapłonu błąd się pojawia. Oczywiście cały czas oświetlenie działa bez zarzutu. Czy ktoś ostatnio miał taki problem, czy ktoś ma jakieś świeże rozwiązania.

Pozdrawiam i czekam na posty.

Opublikowano
Nie wiem jak jest w E90 ale kiedyś miałem E46 i tam pokazywało błąd świateł tylnych przy 2 spalonych żarówkach od oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Jedna żarówka w podświetleniu tablicy była spalona ale została wymieniona. Niestety informacja o spalonych lampach postojowych z prawej i lewej strony dalej się pokazuje.