Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Dzis demontowalem uszczelke tylniej szyby w moim kombiku i niejestem pewny, czy dobrze zlozylem.

Prosze zerknijcie na zdjecie, czy jest dobrze:

(chodzi mi o ten dodatkowy gumowy pasek przy uszczelce, czy jest teraz dobrze, czy ma byc na gorze klapy !? -przy zawiasach !?

http://images66.fotosik.pl/177/4fce696b499dc7acm.jpg

Edytowane przez Lendio
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ta druga guma powinna byc chyba pod gorna obudowa klapy bagaznika bo pierwszy raz ja widze a w e60 jest raczej ten sam system. Na dolnym kancie szyby mam normalna gume bez paska.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Ta druga guma powinna byc chyba pod gorna obudowa klapy bagaznika bo pierwszy raz ja widze a w e60 jest raczej ten sam system. Na dolnym kancie szyby mam normalna gume bez paska.

Wlasnie niemam pewnosci. Jeszcze poczekam moze ktos potwierdzi (wystarczy otworzyc tylna szybe i bedzie widac, czy jest guma na dole)

Po zalozeniu plastikowych oslon (nachodza na "jezyk" uszczelki i niby wyglada to jak jedna calosc)

Opublikowano
Bylem ponownie wszystko zdemontowac i okazuje sie, ze musi byc tak zalozona jak na moich fotkach ( jest wyprofilowana konkretnie w ten sposob, ze na odwrot nie da rady). Wczoraj skladalem juz po ciemku i nieprobowalem na odwrot, bo bylo by wszystko jasne.