Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam problem w swoim bmw e34 z rozładowującym się nowym akumulatorem.

Na postoju przy wyłączonych odbiornikach pobierało mi 0.35A, gdy wyjąłem bezpiecznik nr20 spadło do 0,05A. Odłączyłem moduł klimatyzacji i spało do 0,17A lecz to nadal za dużo. Gdzie jeszcze mam szukać awarii ?? proszę o pomoc

Edytowane przez polskak203
polskak203
Opublikowano
Gdy wyciągam check modul control to pobór prądu jest ok. Teraz go wyciągnąłem całkiem. Za co ten sterownik jest odpowiedzialny?? czy to wskazuje na jego uszkodzenie??
polskak203
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Problem nadal występuje z poborem prądu na postoju. Usterka jest ciężka do wykrycia ponieważ raz coś pożera prąd a raz nie.

Jedna rzecz która pobiera to check modul control który znajduje się w skrzynce bezpieczników pod maską i odpowiada za wyświetlane niektóre komunikaty.

Po jego wyjęciu pobór prądu nieco spada.

Druga rzecz to moduł klimatyzacji . W momęcie kiedy pobiera ok 30A na postoju , wypinam jedną z trzech wtyczek i pobór spada do 0,05A.

Wymieniłem moduł klimatyzacji i dalej bez zmian.

Co zauważyłem : raz działa przycisk obiegu wewnętrznego nawiewów i klimatyzacji a raz nie. czasem tylko migną kontrolki i zgasną.

Przycisk wyżej od podgrzewania tylniej szyby działa bez zarzutu.

Czy ktoś ma pomysł jak to sprawdzić? ewentualnie jakieś przekaźniki ? Proszę o pomoc!!!!

polskak203