Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie , czy aby na pewno przepustnica i przepływomierz w n42b20 działają tylko wtedy gdy valvetronic nie funkcjonuje ? ja w moje 318i mam jakiś przewód bypass puszczony z elektroniki silnika do skrzynki bezpieczników pod schowkiem i ni cholery nie wiem do czego on jest, ktoś musiał chyba coś pogrzebać przed sprzedażą.
Opublikowano
Przepływomierz działa jak w każdym innym silniku,natomiast przepustnica tylko w awaryjnych ustawieniach ,na przykład gdy nie działa silniczek valvotronica.
Opublikowano
po wł . zapłonu naciskając pedał gazu slysze taki pisk z przepustnicy że działa i słychać jak powoli naciskam pedał gazu jakby otwierała się - tak powinno być?
Opublikowano

Po włączeniu zapłonu przepustnica powinna się otworzyć i tak pozostać.

Będzie zawsze otwarta maksymalnie,do czasu kiedy silnik wejdzie w tryb awaryjny,(nie działa silniczek valvotronica) wtedy zaczyna sterować przepływem powietrza.

Czy na desce świeci się EML?

Zrób diagnozę komputerową.

Opublikowano
eml i check gasnie normalnie po odpaleniu ale slysze jak pisalem po nacisnieciu gazu jak cos sie otwiera no chyba to nie servomotor vvt, dzwiek dochodzi z przepustnicy no i ona wydaje z siebie pisk ktory ustaje po jakims czasie do ponownego dotkniecia pedalu gazu