Skocz do zawartości

Jakie felgi do E-34 - zamiana 15 na 16" PILNIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanko chce zmienić w swojej E 34 felgi z 15 na 16 calowe czy mozna zakładać 16 cali i na co zwrócić uwagę - jakie to mają byc parametry chodzi mi o ET itp.. Z góry dziękuje!!

Czy można załozyć z ET 15???? Proszę o jak najszybszą odpowiedz :modlitwa:

Edytowane przez skorpion
Opublikowano
Było już o tym kilka razy, nawet ja poruszałem ten temat. Jeśli chodzi o ET, to do E34 wynosi 20 i takiego najlepiej szukać. Nie polecam zakładać felg od serii3, ostatecznie możesz próbować od 7. Pamiętaj o tym, że jak zwiększasz wielkość felgi, to musisz założyć niższe opony.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
ja mam 16ki, 225/50 oczywiście rozstaw śrób 5x120 ET 20 najlepiej ale jest jakaś dopuszczalna róznica i szerokosc felgi chyba 7. Najlepiej tez kupować takie fele aby otwór na piaste idealnie pasował jezeli tak nie jest to należy zastosowac pierscienie centreujące obowiązkowo.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
ja mam 16ki, 225/50 oczywiście rozstaw śrób 5x120 ET 20 najlepiej ale jest jakaś dopuszczalna róznica i szerokosc felgi chyba 7. Najlepiej tez kupować takie fele aby otwór na piaste idealnie pasował jezeli tak nie jest to należy zastosowac pierscienie centreujące obowiązkowo.

dziękuje!!!

Opublikowano
Witam!!! Dziekuję wszystkim za odpowiedzi i za pomoc!!! Załozyłem wczoraj 16 calowe felgi z ET 15, 7,5J z oponami 225/50/16 jest dobrze wszystko pasuje!!! :D :dance: