Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem i nic nie przychodzi mi do głowy. Tak jak w temacie, coś trze, chrobocze przy zakresie od 800 do 1000 obrotów na każdym biegu. Na jałowym czy przy wciśniętym sprzęgle nic nie słychać. Obstawiam wał lub sprzęgło ale proszę o każdą radę i opinie. Z mechaniki pojazdowej jestem zielony, a nie chce żeby mnie jakiś pseudo mechanik naciągnął na dodatkowe koszta.

Opublikowano
Auto przyśpiesza tak jak zawsze ( czy nie ślizga się sprzęgło) ? Może być też łożysko wyciskowe ( jak się mylę to ktoś mnie poprawi). :)
Opublikowano
Chyba się kończy sprzęgło przeważnie słoneczko tak było volkswagenach lecz beema ma dwumase -jeżdze 318tds 5lat i do sprzegła nie doszedłem .Oprócz łańcuszka rozrządu i sprzegła tam niema co trzec !
Opublikowano
Auto przyspiesza normalnie. Oprócz tego tarcia to nie ma żadnych objawów. wszystko jest w porzadku. A tarcie jest takie dość intensywne. Przenosi się na całą karoserie (tzn takie jakby wibracje czy echo idzie, nie wiem jak to nazwać). Może to faktycznie sprzęgło bo jest to tylko przy ruszaniu (tzn na kazdym biegu w zakresie 800-1000 obrotów). tak jak pisalem na biegu jalowym czy przy wcisnietym sprzęgle nic nie słychać. Jakiś czas temu bardzo mi szarpała przy ruszaniu. Musialem jej dać tak okolo 1500 zeby ruszyła normalnie. Inaczej szarpała i to dość mocno.